RWANDA - ISIMBI - LAKE KIVU
Pěstitelé: Družstvo Mushonyi - Sucafina ( Drobní farmáři)
Oblast pěstování: Okolí jezera Kivu (1500-2000 m.n.m.)
Sklizeň: Březen - Červen
Zpracování: Ruční sběr
Odrůda: Bourbon
Certifikát: Rain Forrest Aliance (RFA)
Chuť: Výrazná sladkost červeného jablka, hrušek s dochutí hořké čokolády
Cup Score - 84,5 b.
Kávový export
tvoří významnou část Rwandské ekonomiky. Celý proces zpracování zrn
probíhá v družstvu Mushonyi v západní provincii Rwandy na břehu jezera
Kivu. Prochází přísnou kontrolou aby byla zaručena nejvyšší kvalita.
Kávovníky rostou ve vysokých nadmořských výškách (1500 - 2000 m.n.m.) s
výhledem na jezero Kivu.
V její chuti je patrná sladkost červeného jablka, hrušek s dochutí hořké čokolády.